Historie

100 jaar familiebedrijf gebaseerd op vakmanschap

Van der Geest Vastgoedonderhoud kent haar oorsprong in 1922. Inmiddels wordt het bedrijf alweer gerund door de vierde generatie en voeren wij het vastgoedonderhoud uit voor vele opdrachtgevers, zoals corporaties, zorg- en onderwijsinstellingen, bedrijven en VvE’s in Oost-Nederland. 

Pake Jan en zijn zoons

Jan van der Geest wordt in 1874 geboren in Dronrijp: een klein dorpje in Friesland, gelegen tussen Leeuwarden en Franeker. Op 25-jarige leeftijd verhuist Jan naar de textielstad Enschede. Hij wordt schilder bij Textielfabriek Jannink.

In  juli 1922 start Jan van der Geest zijn eigen schildersbedrijf. Jannink wordt zijn vaste opdrachtgever en de zoons Dirk en Cornelus komen kort daarna bij hem in het bedrijf werken. Schildersbedrijf Van der Geest en Zonen is hiermee een feit.

Tweede generatie

In 1934 nemen de broers Dirk en Cornelus het bedrijf over van hun vader, als deze met pensioen gaat. De broers werken dan al 12 jaar in het schildersbedrijf, dat inmiddels flink groter gegroeid is.

De broers veranderen bij de overname ook de naam: vanaf nu gaan ze verder onder de naam Schildersbedrijf Gebr. Van der Geest.

Schilder- en vastgoedwerkzaamheden

Na het overlijden van Cornelus gaat Dirk een samenwerking aan met neef Evert Haulo, ook eigenaar van een schildersbedrijf. Een paar jaar later komt zoon Jan (van Dirk) het bedrijf versterken. Hiermee staat de derde generatie aan het roer. Tien jaar later overlijdt Dirk. Het bedrijf wordt vanaf nu door Jan en Evert geleid.

Evert stopt in 1992 vanwege gezondheidsredenen. Hij verkoopt zijn aandelen aan Jan van der Geest. In 2003 gaat Jan met pensioen. Hiermee breekt wederom een volgende fase aan.

Innovatie, duurzaamheid en samenwerken ankers voor de toekomst

Inmiddels staat met Bas (in het bedrijf sinds 1992) en Dick (sinds 2003), de vierde generatie aan het roer. De branche heeft zich inmiddels sterk ontwikkeld, net als het bedrijf. Het is inmiddels doorgegroeid tot een totaal vastgoedonderhoudsbedrijf met 100 vakmensen. 

Als familiebedrijf vinden we duurzaam ondernemen belangrijk, kijken we verder dan de korte termijn. We investeren volop in kennis. Hiermee zorgen we dat we de innovatieve koploperspositie die we hebben verworven ook behouden.

Publicatie Jubileum 100 jaar Van der Geest Vastgoedonderhoud

Geïnteresseerd of heeft u vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen of een e-mail te sturen.

Contactpagina

Geïnteresseerd of heeft u vragen?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op door te bellen of een e-mail te sturen.

Contactpagina